Danų milžinė „Dovista“ pasirinko UAB „Naujoji šiluma“

Į Lietuvą ateinanti viena didžiausių Danijos bendrovių savo rangove pasirinko UAB „Naujoji šiluma“. Tai viena iš kelių Lietuvos įmonių kurias svarstė danai. Marijampolėje besikurianti milžinė „Dovista“ per ateinančius keletą metų žada investuoti apie 50 milijonų eurų ir sukurti daugiau kaip 300 darbo vietų.

UAB „Naujoji šiluma“ bendrovei pastatys biokuro katilinę Marijampolės laisvojoje ekonominėje zonoje. Katilinėje numatyta įrengti du Justsen vandens šildymo katilus su integruotais ekonomaizeriais. Katilų šiluminė galia sieks 2,4MW ir 1,35MW. 

Būsimos langų gamyklos aprūpinimas šiluma numatomas iš projektuojamos biokuro katilinės, kuri  pagal šilumos tiekimo  patikimumą priklauso antrai kategorijai. Energijos gamybai bus naudojama smulkinta mediena ≤ 10 % drėgnumo.

Katilinės įrenginiai dirbs be pastovaus joje dirbančio aptarnaujančio personalo. Įrengimai bus valdomi iš valdymo pulto. Avariniai signalai GSM moduliu bus perduoti operatoriui į mobilųjį telefoną.

Dovista grupė yra pirmaujančių kompanijų ir prekės ženklų grupė Šiaurės Europoje. Ji jau ne vienerius metus lyderiauja langų ir durų gamybos rinkoje.  Šiuo metu grupę sudaro 10 nepriklausomų prekių ženklų, iš viso dirba 4000 darbuotojų, kurie gamina ir parduoda duris ir langus Danijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Airijoje ir Lenkijoje.

Dovista grupė ypač rūpinasi savo darbuotojų gerove ir jiems draugiška aplinka. Ta pati politika bus taikoma ir Lietuvoje, todėl prognozuojama kad įmonė taps viena geidžiamiausių darbdavių šalyje.

Jei norite pasikonsultuoti dėl katilinių statybos, įrengimo ar projektavimo galite kreiptis el. paštu: nh@newheat.lt arba teirautis telefonu: (8 5) 231 1472.